Sportplex Frýdek-Místek, s.r.o. (Sídlo)

Společnost Sportplex Frýdek-Místek, s.r.o. byla v roce 2004 založená Statutárním městem Frýdek≈Místek za účelem provozování sportovních zařízení. Dne 1. 1. 2005 do společnosti nastoupilo nové vedení, které se ujalo organizace a spravování jednotlivých středisek:

Hala Polárka - zahájila provoz slavnostním otevřením 21. 12. 2014. Jedná se o stavbu pro sport. Využití haly je víceúčelové, hlavním provozem je ledová plocha rozměrů 58,75 x 28,5 m pro lední hokej a veřejné bruslení. Ledovou plochu je možno využít po položení palubovky pro sportovní a kulturní akce – turnaje a mistrovská utkání (volejbal, házená, florbal), veletrhy, koncerty, divadelní a taneční představení apod.

Letní aquapark Olešná - zahájil provoz 1. června 2005 a patří mezi největší a nejmodernější nerezové aquaparky v České republice. Nabízí prostor pro rekreaci a relaxaci občanům města i blízkého okolí. Je umístěn v příjemném prostředí přehrady Olešná ve Frýdku-Místku s výhledem na panorama Beskyd a Lysou Horu.

Krytý aquapark Olešná - zahájil provoz 30. listopadu 2006, je součástí jedinečného komplexu Aquaparku Olešná, který je schopen celoročně poskytnou nezapomenutelné zážitky dětem i dospělým. Z mnoha atrakcí můžeme představit divokou řeku, tobogán s videoprojekcí, proudový kanál nebo dětský koutek pro nejmenší. Pro milovníky sauny je jich zde připraveno celkem 5.

Autokemp Olešná - Tento areál se nachází zhruba dvacet kilometrů od Ostravy v rekreační zóně přehrady Olešná na úpatí Palkovických hůrek s panoramatickým výhledem na malebné Beskydy. O výhodnosti polohy svědčí i skutečnost, že kemp i tábořiště jsou v těsné blízkosti téměř pětašedesátitisícového Frýdku-Místku. Více informací v odkazu.

Sportovní areál Chlebovice - V  roce 2010 prošel sportovní areál rekonstrukcí a v místě tehdejšího asfaltového hřiště vzniklo nové víceúčelové hřiště s umělou trávou. Je vhodné pro malou kopanou, házenou, volejbal, ale také tenis. V areálu nechybí ani běžecká rovinka a sektor skoku do dálky s tartanovým povrchem.

Sportovní hřiště se zázemím nejen pro sportovce - Lysůvky - V roce 2011 prošlo zázemí hřiště rekonstrukcí. Je vhodné pro konání sportovních i společenských akcí s místy k sezení až pro 32 osob. V objektu se nachází kuchyňka s klubovnou rozdělenou na dva menší celky s celkovou plochou 56,5 m2. Venkovní terasa v letních měsících zvětší využitelný prostor o dalších 38m2 . Hřiště je vhodné pro malou kopanou, tréninky, voleyball, badminton apod.

Reklamní plochy - k dalším činnostem společnosti patří pronájem reklamních ploch v areálech uvedených středisek a na určených místech ve městě Frýdku≈Místku.

Plavecký školní bazén 11.ZŠ - Školní bazén s unikátní technologií úpravy vody, slouží převážně pro školní výuku plavání, a také pro zájmové skupiny.