SAUNA LIPKA a ICELAND VAULT apartmán ***

Sauna LIPKA je provozována na objednávku pro uzavřené skupny 2-5 osob a apartmán Iceland Vault ve Vělopolí, okres Frýdek-Místek, Moravskoslezský kraj je ubytovacím zařízením pro 5 osob (+ 4 přistýlky) a to vždy celý samostatný objekt (společenská místnost s krbem, kuchyňka, sklad, archiv, šatna, ložnice, dvě koupelny, wc, terasa, balkon)

Hlavní, ale ne jedinou, relaxační nabídkou je saunová lázeň, ke které je možno přistupovat různě. Již před 3.000 lety užívali Mayové, žijící v nížinách Střední Ameriky, potírny k rituálnímu očišťování. Staří Římané měli návštěvu lázní, jejichž součástí byla potírna za neodděli-telnou součást života střední a vyšší kasty a pro severské národy se potní lázeň stala životním stylem a součástí života.

Na historii potních lázní je patrný posun v okruhu uživatelů, jimiž na počátku byli pouze vyvolení (vládcové a duchovní), až po dnešní širokou dostupnost, která odpovídá této nabídce. Takovýto posun je možno pozorovat na mnoha jiných potěšeních života, které byly dostupné malé části společnosti a nyní jsou dostupné takřka každému.
Málokdo dnes užívá potní lázeň k rituálnímu očišťování, ale široce známé jsou její detoxikační účinky, blahodárný vliv na kůži a dýchací soustavu, prevenci různých onemocnění, vč. kardiovaskulárních chorob, a mnoho dalších účinků utužujících fyzickou a psychickou kondici.

Pokud si na pravidelné saunování navyknete, jen velmi neradi tento návyk opouštíte, jen velmi neradi přicházíte o pocit revitalizace, který vždy nastává po saunové lázni a dlouhodobě o utužené zdraví.
Je ovšem možné, že pro Vás potní lázeň není to pravé – ze zdravotních důvodů (poruchy